Hozzávalók: 1 liba nyaka, lába,
szárnya, zúzája, 20 dkg mahafartő, 2 db murok, 2 petrezselyemgyökér, 40 dkg
borjúcsont, 1 cikk fokhagyma, fél lap zselatin, 10 dkg gomba, pár szem bors, só
Elkészítése: A liba lenyúzott
nyakát, szárnyait, lábait, zúzáját, a marhafartőt leveszöldséggel, egész
borssal, fokhagymacikkel, borjúcsonttal, gombával sós vízben puhára főzzük. A
marhahús más étkezéshez tálalható, de a kocsonyába is darabolható. Az aprólék
húsát leszedjük a csontokról, és formába rakjuk.
A főzőlevet, finom szűrőruhát
átszűrjük, és ha kell, kevés zselatint olvasztunk bele. Ezt beleöntjük a
formába, és hidegen tartjuk, míg megkocsonyásodik.