Hozzávalók: 20 - 25 db
keserűgomba, 25 - 40 dkg juhtúró, 1 ek-nyi apróra vágott metélőhagyma, 1 tojás
nyersen, őrölt bors, őrölt köménymag, só, 20 - 25 db 5 -7 cm -re vágott Bacon -
szalonna, egy ek. zsír
Elkészítés: A keserűgombát mosd
meg, kapard le a kalapot és a szárat úgy, hogy a szára rajta maradjon, szűrőn
csorgasd le.
A juhtúróba keverd bele a felvert
tojást, az apróra vágott snidlinget, borsot, sót ízlés szerint, (a köménymagot
el is hagyhatod!).
A zsírral kend ki a tepsi alját,
rakd bele kalappal lefelé soronként a gombát úgy, hogy ne érjenek össze. A
kalapot a szára körül töltsd meg a kikevert juhtúróval és fedd be a szárára
ráhúzott Bacon szalonnával.
Előmelegített sütőben 20 -25
percig közepes lángon kisütjük, majd meleg vajas pirítóssal, vagy friss vajas
kenyérrel tálaljuk.