Juhtúrós keserűgomba sütőben




Hozzávalók: 20 - 25 db keserűgomba, 25 - 40 dkg juhtúró, 1 ek-nyi apróra vágott metélőhagyma, 1 tojás nyersen, őrölt bors, őrölt köménymag, só, 20 - 25 db 5 -7 cm -re vágott Bacon - szalonna, egy ek. zsír
Elkészítés: A keserűgombát mosd meg, kapard le a kalapot és a szárat úgy, hogy a szára rajta maradjon, szűrőn csorgasd le.
A juhtúróba keverd bele a felvert tojást, az apróra vágott snidlinget, borsot, sót ízlés szerint, (a köménymagot el is hagyhatod!).
A zsírral kend ki a tepsi alját, rakd bele kalappal lefelé soronként a gombát úgy, hogy ne érjenek össze. A kalapot a szára körül töltsd meg a kikevert juhtúróval és fedd be a szárára ráhúzott Bacon szalonnával.
Előmelegített sütőben 20 -25 percig közepes lángon kisütjük, majd meleg vajas pirítóssal, vagy friss vajas kenyérrel tálaljuk.