Hozzávalók: 50 dkg erdei gomba, 1
csésze vaj, só, bors, 1 l csirke- vagy csontleves, kis kötés
petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 1 ek liszt, 1 csésze tejfel, 1 kis hagyma
Elkészítése: Tisztítsuk meg jól,
s szeleteljük fel a gombát. A reszelt hagymát pároljuk üvegesre a fele vajon,
forgassuk meg benne a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a finomra
vágott petrezselymet és pároljuk, míg a gomba puha nem lesz.
Adjuk hozzá a csirke- vagy
csontlevest és lobbantsuk meg.
A fennmaradt vajon készítsünk
világos rántást. Adjunk hozzá egy szedőkanál levest és keverjük-dörzsöljük
simára.
Keverjük össze a tejfelt, a
tojássárgákat egy kanál levessel, és öntsük hozzá lassanként a
gombalevesünkhöz. Lobbantsuk meg, tálalás előtt ízesítsük sóval, borssal adjunk
hozzá egy kiskanál vajat, hogy selymesebb legyen, s forrón tálaljuk.