Hozzávalók: 10 szál
petrezselyemzöldje, 5 szál zellerzöldje, 10-15 szál kapor, 5 szál tárkony, 1,5
kg borjúcsont, 1 fej hagyma, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 6 dkg
liszt, 2 zsemle kockára vágva, só, bors, gyömbér
Elkészítése: A borjúcsontokat
gyömbérrel bedörzsöljük, és enyhén fűszerezett 2 liternyi vízben megfőzzük.
Petrezselyemzöldet, zellerzöldet, kaprot, hagymát, tárkonyt finomra vágva,
vajon megfuttatunk.
Liszttel meghintve kissé
pirítjuk, és a jól kiforrott borjúcsont levével felengedve főzzük tovább.
Utánízesítjük sóval, törött
borssal. Tojássárgájával elkevert tejföllel elhabarjuk, vajjal gazdagítjuk.
Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.