Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dkg
liszt, 2 tojássárga, cukor, 5 dkg vaj, 2 csésze tejföl, tárkony, só, ecet
Elkészítése: Kétliternyi fövő
vízbe tesszük a 60 dkg meghámozott, kockára vágott nyers krumplit, sót, apróra
vágott tárkonyt.
Mikor a krumpli megpuhult, a
vajjal 2 dkg lisztből világos rántást készítünk. Folytonos kavarás mellett
felfőzzük, ecettel, kevés cukorral ízesítjük. Meglobbantjuk, majd a tűzről
levéve elkeverünk benne 2 tojássárgáját. Tálaláskor bőven tejfölözzük, majd újra
meglobbantjuk s a belekevert tejföl akkor "kihabzik" a fazék szélén.
Innen a neve.
Változatok: Tárkony helyett
készíthetjük 2-3 babérlevéllel is.