Hozzávalók: 40 dk borjúcomb, 2
tojás sárgája, kapor és petrezselyemzöldje, 15 dk vaj, fél csésze vaj, kis
csésze rizs, só, bors, 4 közepes nagyságú vinete, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál
reszelt sajt, 1 szelet kenyér, 50 dk paradicsom, 2-3 kanál tejföl.
A padlizsánokat megmossuk,
megtöröljük, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk úgy, hogy 1 cm-es húsuk
maradjon. Gyengén megsózzuk, és húskeverékkel megtöltjük. Tűzálló edénybe vagy
lábasba tesszük, rárakjuk a hámozott és szeletelt paradicsomot, és egy csésze
vizet öntünk alá. Gyenge tűzön pároljuk. Mikor a hús már puha, tejföllel
leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben rózsaszínűre sütjük.
Húskeverék: A húst ledaráljuk a
tejbe áztatott kenyérrel és hagymával, hozzáadjuk a kissé megpárolt rizst, a
sót, a borsot és a megvagdalt zöldkaprot, a petrezselyemzöldet, meg a két
tojást, és a vineték kikapart belét. Mindezeket fakanállal jól kikeverjük.