Erdélyi szendvics




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 hosszúkás padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál kimagozott olajbogyó, 10 dkg vaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kenyérszeletek
A padlizsánt megmossuk, és héjastul hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. Közben a vajat habosra keverjük a sóval, a borssal, a reszelt vöröshagymával és a reszelt sajt felével. A padlizsánról leitatjuk a sós levet, majd a grillsütő rácsára fektetjük a szeleteket, és néhány percig sütjük mindkét oldalát. Ha már üveges, akkor mindkét oldalán megpirított, és a sajtos krémmel megkent kenyérszeletekre fektetünk egy-egy darabot, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és az apróra vágott olajbogyóval, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.