Hozzávalók: 1 bárány feje és
lábszárai, 1 köteg zöldhagyma, 6 szál zöld fokhagyma, 1 ek tejföl, csésze
tejszín, 3 ek rizs vagy köles, 1 l korpacibere (ld. föntebb), 1 fej
vöröshagyma, zöldkapor, lestyán, petrezselyemzöldje, 1 tojássárgája, só, bors
Elkészítése: A bárány fejét és
alsó lábszárait megmossuk, megtisztítjuk, és főni tesszük. Megtisztítjuk, és
apróra vágjuk a zöldhagymát és a zöld fokhagymát, és amikor már mind leszedtük
a hús habját, beletesszük a zöldséget.
Amikor a hús félig puha,
beletesszük a 3 kanál rizst vagy kölest és egy liter korpaciberét, amelyet
előbb felfőztünk egy fej vöröshagymával. (Mikor kész, a hagymát kidobjuk.)
Apróra vágjuk a zöldkaprot,
zöldpetrezselymet és lestyánt. A levesbe tesszük, gyenge tűznél még vagy tíz
percig forraljuk.
Sóval és borssal ízesítjük.
Beletéve a tejfölt egyszer meglobbantjuk. Tálalás előtt behabarjuk
tojássárgájával és tejszínnel.