Hozzávalók: 2 murok, 1
zellergyökér, 1 paszternák, 5 dkg erdei gomba (őzláb vagy csiperke), fél bögre
korpacibere (ld. korábbi fejezetben), 1 csésze rizs vagy köleskása, só, bors, 1
ek olaj, 1 ek liszt, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál lestyán, 1 kávéskanál
zellerzöldje, csipetnyi gyömbér
Elkészítése: Szeleteljük fel a
murkot, zellergyökeret és paszternákot és tegyük fel főni enyhén sós vízbe.
Ugyanakkor tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel, s mikor a leves lassan
forrni kezd, adjuk hozzá a gombát. Mikor mind megfőtt, adjuk hozzá a
korpaciberét és a rizst vagy kölest és főzzük tovább. Az olajjal és liszttel
készítsünk aranybarna rántást, simítsuk el egy kis levessel és töltsük hozzá az
egészhez.
Keverjük bele a tojássárgáját, a
felvágott lestyánt és petrezselyemzöldjét. Lobbantsuk meg, ízesítsünk utána, ha
kell, sóval és borssal, fűszerezzük gyömbérporral.