Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell,
15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg
hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése: Az apróra vágott
hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött,
kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta. Sóval, pirospaprikával,
fokhagymával ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a
káposztát, héjában a burgonyát, amit utána meghámozunk, felszeletelünk. A
maradék, felszeletelt szalonnával egy mély tűzálló tálat kibélelünk, a burgonyát
beleterítjük, erre kerül a káposzta, majd a hússzeletek. A tejföllel elkevert pecsenyelével leöntjük,
és a sütőben kb. fél óráig sütjük.