Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár,
30 dkg ritkacsont, 20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet, 10 dkg
kelkáposzta, 10 szem feketebors, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1
csomó petrezselyemzöld, metélőhagyma, kapor, zellerzöld, 1 dl tejföl, 2
tojássárgája, citromlé, lestyánlevél.
Elkészítése: A húsból, csontból
és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd
leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és
állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk. A zsemlékből, egy
kevés vajon, pirított kockát készítünk. A levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.