Hozzávalók: 1 kg hal (ponty vagy
harcsa), leveszöldség, 1 fej hagyma, 50 dkg paradicsom, 1 ek zsír vagy olaj, 5
dl korpacibere (ld. korábbi fejezetben), lestyán, zöldpetrezselyem, só
Elkészítése: Miután a halat
megtisztítottuk és megmostuk, sóval bedörzsöljük, és földaraboljuk.
Félretesszük.
Az apróra vágott hagymát forró
zsíron megforgatjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott leveszöldséget, és miután
megfőtt, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Mikor megfőtt, feltöltjük a
forralt korpaciberével, s kevéssel utána beletesszük a haldarabokat. Lassú
tűzön főzzük.
Ha majdnem kész, apróra vágott
lestyánt és petrezselyemzöldjét szórunk a hallevesbe.