Hozzávalók: 1 kg borjúcsont, 50
dkg marhahús, 3 tojás, 2 fej hagyma, 1 kötés petrezselyemzöldje, 5 dl
búzakorpa-cibere (receptje alább), só, bor, 2 murok, egy zeller, 1 karalábé, 1
petrezselyemgyökér, 1 evőkanál rizs, 2-3 paprika és paradicsom, 2 kanál tejföl
Elkészítése: A borjúcsontokat
leforrázzuk, és enyhén sózott hideg vízben főni tesszük. Fövés közben párszor
lehabozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Közben a húst a hagymával
ledaráljuk, összekeverjük két tojás sárgájával, a rizzsel, sóval, borssal és
petrezselyemzölddel. Nedves kézzel húsgombócokat formálunk, és a megfőtt
zöldség levébe engedjük. Megfőzzük.
Mikor kész, hozzátöltjük a
fölforralt búzakorpa-ciberét, és a tetejét megszórjuk zöldkaporral vagy
petrezselyemmel. A korpaciberét ízlés szerint elkeverhetjük egy kanál tejföllel
és egy tojás sárgájával is.