Hozzávalók: 6 tojás, 45 g
búzadara, 20 g liszt, 0,5 citrom héja, 100 g mazsola, 200 g darált dió, vaj,
vagy olaj a tepsi kikenéséhez, szirup: 400 g cukor, 2,5 dl víz, 1 citrom leve
és héja, vaníliarúd vagy vaníliás cukor.
A kikevert tojássárgákkal
elkeverünk 30 g darát. A fehérjét habbá verjük, és a liszttel váltakozva a
darához keverjük. A massza feléhez keverjük a diót, mazsolát és így öntjük a
kivajazott tepsibe. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a többi darát, s ráöntjük
az előző tésztára. 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Elkészítjük a szirupot.
A kockákra vágott baklavát
meglocsoljuk a kissé lehűtött sziruppal.