Hozzávalók: 35 db
paradicsompaprika, 10 db nagy vöröshagyma, 2 kg fejtett bab, 1 l olaj, só,
bors, 1 l paradicsomlé, 2-3 babérlevél, üvegenként csipetnyi tartósítószer.
Elkészítése: A paprikákat
megmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, ledaráljuk és
lecsöpögtetjük. A babot megfőzzük, ledaráljuk, de hagyhatjuk egészben is. Egy
nagyobb edényben, olajon ledinszteljük a hagymát, majd beleadjuk a paprikát, és
addig dinszteljük, míg a lé elpárolog, a keverék besűrűsödik. Levesszük a
tűzről, hozzáadjuk a babot, a paradicsomot, és a többi ízesítőt, Visszarakjuk a
tűzre, és óvatosan kevergetve összefőzzük, majd kisebb üvegekbe merjük. A
tetejére olajat öntünk, tartósítót szórunk rá, majd száraz dunsztba rakjuk.
Szendvicsekre kenve is
fogyaszthatjuk, paprikába töltve hidegtálakhoz is használhatjuk.