Hozzávalók: 50 dkg szárazpaszuly,
1 db füstölt marhanyelv vagy füstölt libacomb, 1 fej hagyma, 1,5 kg borjú- vagy
marhacsont, só, bors, tárkony, 5 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, 1
cikk fokhagyma
A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 2
tojás, negyed csésze tej, pici só
Elkészítése: Az előző nap
beáztatott paszulyt zöldséges csontlében feltesszük főni. Füstölt marhanyelvet
vagy füstölt libamellet főzünk bele. Finomra vágott hagymát pirítunk
libazsíron, eldörzsölt fokhagymával fűszerezzük, és a forrásban lévő leveshez
adjuk. Ha a paszuly már puha, világosbarna rántást készítünk apróra vágott
tárkonnyal és borssal. Ezzel a levest berántjuk.
A hozzávalókból készült csipetkét
főzünk bele. Ha kész, tejfölt keverünk hozzá, és egyszer meglobbantjuk.