Hozzávalók 6 személyre: 1 kg
szarvascomb, 40 dkg kukoricaliszt, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma, 2 dl száraz vörösbor, 6 dl húsleves, 5 dkg paradicsompüré,
2 evőkanál liszt, só, bors, rozmaringlevél, babérlevél, olaj.
A kicsontozott, érlelt
szarvascombot megtisztítjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Tepsibe helyezzük
és olajjal leöntve, puhára sütjük. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a
zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget. Ha megpuhult,
liszttel meghintjük. Paradicsompürével, babérral, rozmaringgal, sóval, borssal
ízesítjük és felöntjük a borral. Összeforraljuk, majd a húsra öntjük és kb. 2
óra hosszat sütjük, miközben húslevessel gyakran meglocsoljuk.
Közben 1 liter, forrásban lévő,
sós vízbe lassan belecsorgatjuk a kukoricalisztet, és állandó keverés mellett
sűrű puliszkát tőzünk. Kivajazott formába öntjük és kihűtjük. Felszeleteljük,
és kevés zsírral vagy olajjal megkenve, sütőben vagy grillsütőben megpirítjuk.
A tepsiből kivesszük a húst. A visszamaradt zöldséges pecsenyelevet
átpasszírozzuk vagy összeturmixoljuk, és nagy lángon besűrítjük. A
szarvascombot felszeleteljük és leöntjük a mártással. Puliszkaszeletekkel tálaljuk.