Vastag húsú, teljesen ép, nagy
paprikákat a sütőben 3-4 percig sütjük, hogy a héja kissé hólyagos legyen.
Ruhával letakarva állni hagyjuk. Ez alatt, a héja megpuhul, és könnyen
lehúzhatjuk. Ezután kicsumázzuk, felszeleteljük, és adagonként nejlonzacskóba
töltjük. Télen sós, cukros, ecetes lébe rakjuk, és abban hagyjuk felengedni.
Üvegben: A fentiek szerint
elkészített paprikát felszeletelve olyan kis üvegekbe töltjük, amelyekbe egy
alkalomra való fér. A szokásosnál savanyúbb, sós, cukros, ecetes salátalevet
készítünk, felforraljuk, és forrón a paprikára öntjük. A tetejére 1 ujjnyi
olajat öntünk. Hogy biztosan elálljon, vízfürdőben a forrástól számítva 10-15
percig gőzöljük.