Hozzávalók: 1 kg csont, 60 dkg
hús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zsír, 2 tojásos tészta, 5 dkg vaj,
20 dkg som
Elkészítése: A csontokat
leforrázzuk, majd hideg vízben lassú tűzre tesszük főni. A húst egészben, és ha
félig megfőtt, a zöldségeket is beletesszük. Ha elkészült, a levest leszűrjük,
a csontokat eldobjuk, a húst és a zöldséget félretesszük. A tésztát kisujjnyi
vastagra simítjuk, és előbb forró zsírban aranysárgára pirítjuk, majd a levesben
puhára főzzük. A kockákra vágott húst és felvágott zöldségeket a levesbe
visszatesszük, és a tűzről levéve tálaláskor 2 tojás sárgáját keverünk el
benne.
A somot tálalás előtt pár perccel
forró vajon megfuttatjuk, keveset pároljuk és külön tálon tálaljuk.