Malac pecsenye tordaiasan
A malac-pecsenye tordaias
módon készítve egész Erdélyben kedvelt eledel. Ehhez a sülthöz a hentes
boltokban kilóval mért, nagyobb fajta malaczból vegyünk hust. Legjobb ízű, mert
nem igen kövér a tarja. Vagdaljunk tehát fel nyersen tarját vastag szeletekbe,
jól vigyázva, hogy minden egyes darab bőrös legyen. E hust sózzuk meg. Egy
nagyobb lábasba tegyünk tűzre fél kiló zsírt, mely, ha nagyon forró lett rakjuk
bele a pecsenye darabokat. Eközben ügyeljünk reá, hogy erős tűz felett legyen,
mert különben nem lesz ropogós a malacz bőre. Ha a szeleteket mind megsütöttük,
rakjuk csinosan hosszú tálban, egymás felébe helyezve, ugy, hogy a bőrös széle
mindegyiknek felül legyen; tegyünk a tálba körül veres-saláta káposztát. Lehető
forrón tálaljuk asztalra