Két személyre számítsunk egy fej
közép nagyságu rendes káposztát, vágjuk fel cikkekbe, mossuk jól meg és tegyük
forró vizbe főni. Hat személyre vegyünk egy kiló marhahús "dagadót",
tegyük két liter sós vizbe főni; másfél órai főzés után készitsünk e húsos lébe
rántást. Egy kanál zsírból és egy nagy fakanál lisztből szép pirosra sütve,
kevés hideg vizet öntsük a rántásba és ugy fordítsuk a húsos lébe. Ekkor
szedjük ki a megpuhult káposztát a vizből és rakjuk a rántásos, húsos lébe;
tegyünk bele 6 kanál jó erős eczetet; tiz perczig forraljuk fel együtt,
tálalásig vegyük el a nagy melegről. Ha asztalra adjuk a hust, vagdaljuk fel
annyi darabba, a hány személy számára főztünk; e káposztát tálaljuk mély
tálban, tejfellel a tetejét hintsük be. Kanalat adjunk hozzá, mert ez nem sürü
étel.