85 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 2 kg édes fejes
káposzta, 1 kg lapocka, 0,5 kg dagadó, 3 köröm, 4 dl tejföl, 2 evőkanál zsír,
3-4 evőkanál borecet, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál liszt, kevés cukor,
ízlés szerint törött bors, só.
A körmöket jól megtisztítjuk, és
kuktában, betéten, másfél dl sós vízben puhára főzzük. A többi húst 1 evőkanál
zsíron mindkét oldalán megpirítjuk, majd 1-2 dl sós vizet aláöntve, fedő alatt
megsütjük. Közben a káposztát laskára metéljük, és sós vízzel leforrázzuk. A
forrázott káposztát a sülő hús mellé tesszük, és vele együtt puhára pároljuk.
Ha már a hús is, a káposzta is puha, akkor a húst kivesszük, felszeleteljük, és
melegen tartjuk. A maradék zsírt felhevítjük, rádobjuk a lisztet, és
sárgásbarnára pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, feleresztjük 2 dl hideg
vízzel, simára keverjük, és a káposztát berántjuk vele. A borecettel és
cukorral feleresztve, melegen tartjuk. A körmöket - ha puhára főttek -
kicsontozzuk, feldaraboljuk, levét pedig elkeverjük a káposztában. Még egyet
forralunk rajta, majd a tetejére helyezzük a felszeletelt húsokat, a körmöket,
és leöntjük a tejföllel.