Hozzávalók: 1 kg hal (ponty vagy
harcsa), leveszöldség, 1 fej hagyma, 50 dkg paradicsom, 1 ek zsír vagy olaj, 5
dl korpacibere (ld. korábbi fejezetben), lestyán, zöldpetrezselyem, só
Elkészítése: Miután a halat
megtisztítottuk és megmostuk, sóval bedörzsöljük, és földaraboljuk.
Félretesszük. Az apróra vágott hagymát forró zsíron megforgatjuk, hozzáadjuk a
szeletekre vágott leveszöldséget, és miután megfőtt, sózzuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomot.
Mikor megfőtt, feltöltjük a
forralt korpaciberével, s kevéssel utána beletesszük a haldarabokat. Lassú
tűzön főzzük. Ha majdnem kész, apróra vágott lestyánt és petrezselyemzöldjét
szórunk a hallevesbe.