Két evőkanál olajon
megfonnyasztunk egy kis fej (öt deka) apróra vágott vöröshagymát, hozzáadunk 15
deka megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát, 10 deka
petrezselyemgyökeret és 10 deka vékony csíkokra vágott karalábét, s néhány
percig együtt pirítjuk. Ekkor beleteszünk 1,60 kg feldarabolt csirkét, és 3-4
percig együtt sütjük. Leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és késhegynyi törött
borssal, egy húsleveskockával, ízlés szerint sóval ízesítjük. Fedő alatt, lassú
tűzön 15 percig pároljuk. Végül beleöntünk 20 deka, többször váltott hideg
vízben átmosott rizst és még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fedő alatt,
nagyon kis lángon addig pároljuk, míg a belevalók meg nem puhultak. Közben 25
deka megtisztított vöröshagymát karikára vágunk, megforgatjuk három deka
lisztben, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor ezt hintjük a
rizses csirke tetejére.