Tetszés szerinti mennyiségben
lapocka vagy comb, kg-onként 50 dkg vöröshagyma, kg-onként 3 evőkanál zsír,
szerecsendió őrölve, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, leszárítjuk,
majd kis szeletekre vagdaljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony
karikákra vágjuk. A húst a felhevített zsíron szeletenként fehéredésig
pirítjuk, majd annyi vizet öntünk alá, amennyi ellepi. Alaposan megsózzuk,
meghintjük törött borssal és szerecsendióval, majd fedő alatt félpuhára pároljuk.
Csak ezután adjuk hozzá a hagymakarikákat. Felforraljuk és 2 percig főzzük,
majd üvegekbe töltjük úgy, hogy minden üvegben hagyma is, hús is legyen. A pecsenyelevet
elosztjuk és rászűrjük. A már ismertetett módon kigőzöljük. Fogyasztáskor
tejfölt keverjünk a levébe, és tetszés szerinti körettel kínáljuk.