Hozzávalók: 1 nagy kicsontozott
csülök, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, törött bors, ízlés
szerint, olaj a hagyma sütéséhez.
A csülköt megtisztítom, megmosom,
leszárítom, és jól besózom. Egy alufólia darabba úgy csomagolom be, hogy a
sülés közben képződő leve ne folyhasson ki. A becsomagolt csülköt tepsire
teszem és az előmelegített forró sütőben jó egy órán keresztül erős lángon
párolom. Közben a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom, és a forró
olajban ropogós pirosra megsütöm. Meleg helyre teszem. (Nem szabad befedni, sem
megsózni, mert megereszkedik!) A fokhagymát szétzúzom és ráöntök két
teáskanálnyi vizet. A megpuhult csülköt kiszedem a fóliából, bőrét úgy vágom
fel, hogy a hús belsejéhez hozzáférjek. A fokhagymás lével bekenem kívül-belül,
majd egy lapos tűzálló tálra teszem bőrével felfelé. A sült hagymát rátéve, pár
percig még a sütőben pirítom.