Hozzávalók: 50 dkg borjúszegy, 5
dkg vaj, 12 dkg vöröshagyma, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg paszternák, 5 dkg zeller,
15 dkg burgonya, 1 db citrom, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor, őrölt bors, só
A kockákra vágott borjúszegyet
kb. 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Sóval és frissen őrölt fekete
borssal ízesítjük. Egy serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott
vöröshagymát, a vékony karikára sült sárgarépát, zellert, paszternákot és a
darabolt burgonyát. Enyhén megsózva puhára pároljuk, majd a forrásban lévő
levesbe öntjük. Amikor az anyagok megpuhultak, citromlével enyhén savanykásra
ízesítjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Friss, vágott kaporral meghintve
tálaljuk.