75 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka,
50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3
evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika,
1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst kockákra
vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott
vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a
köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök
rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt
puhára párolom. Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem
puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt,
kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje.
Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom
és forrón tálalom.