Hozzávalók: 60 dkg borjúszegy, 1
borjúlábszár, 2 közepes burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 dl tejföl, 3 murok, 1
zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, 1 ek zöldkapor, 2 citrom leve, só, bors
Elkészítése: Helyezzük a
falatokra vágott borjúhúst nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot
ízlés szerint. Fedjük be a fazekat és főzzük alacsony lángon, kb. egy fél óra
hosszat.
Adhatunk még hozzá 1-2 csésze
vizet, ha a leves túl vastag lett.
Egy nagy serpenyőben melegítsünk
vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot,
burgonyát és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz.
Tegyük a levesbe és főzzük tovább
még egy óráig. Két citrom levével, sóval és borssal ízesítsük. Tálaljuk a
hússal és csontokkal együtt, hintsük meg kaporral és tetőzzük 1-2 evőkanál
tejföllel.