Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 8 db főtt tojás 25
dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2
dl tejföl, 1 db tojássárga, 12 dkg reszelt sajt, só
Elkészítése: A tojásokat keményre
főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a
juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt
gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott
póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a
póréhagymát beletéve üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és
egyenletesen elterítjük. A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és
a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk. A tejfölt összekeverjük a
tojássárgájával, kissé megsózzuk és belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásokat
ezzel a mártással leöntjük és a forró sütőbe tolva, szép pirosra sütjük.