Hozzávalók: 1 friss disznófő,
tárkony, 1 fej hagyma, 1 ek liszt, 1 kg leveszöldség, ecet, 1 tojás sárgája, 1
pohár tejföl, só, bors
Elkészítése: A friss,
megtisztított disznófejet a zöldségekkel puhára főzzük, majd a tárkonyt
belevágjuk, és egy fej reszelt hagymával összefőzzük. A fejet kivesszük, a
levét leszűrjük, és a benne lévőket áttörjük. Ecettel és egy evőkanál liszttel
eresztéket készítünk, s belefőzzük a levesbe.
A tojássárgáját a tejföllel
habosra keverjük és beletesszük a levesestálba. Erre öntjük a forró levest. A
disznófőt mellette tálaljuk. Feldarabolása a házigazda kitűntető joga.
Megjegyzés: Nyáridőben, ha
levesünk igazán "erős" volt, jégbe hűtve kocsonyássá válik és
citromlével vagy pár csepp ecettel savanyítva hidegen fogyasztható.