Hozzávalók: 1 kg savanyú
káposzta, 1 l káposztalé, 2 ek zsír (vagy 4 kanál olaj), negyed csésze liszt, 1
hagyma, 1 kanál paprika, 1 csésze tejföl, 25 dkg aszalt szilva, só, bors, 1
tojás, csipetnyi tárkony
Elkészítése: Mossuk meg a
káposztát, csavarjuk ki, majd tegyük fel főni 2 liter fele-fele vízbe és
káposztalébe. Hozzuk forrásba. Mikor a káposzta majdnem kész, adjuk hozzá az
aszalt és kimagozott szilvát, s főzzük tovább lassú tűzön. Vágjuk finomra a
hagymát, és a fele zsíron pároljuk addig, míg üveges lesz, közben sózzuk meg,
hogy "sírjon", s adjuk hozzá a leveshez. Készítsünk könnyű, világos
rántást a zsírral és liszttel, s mikor kész, adjuk hozzá a finomra vágott
tárkonyt. Húzzuk félre, simítsuk el egy merőkanál levessel, adjuk hozzá a
paprikát, keverjük el, majd öntsük az egészet lassan a leveshez. Lobbantsuk
meg.
Keverjük össze a tojást a
tejföllel, egy kanálnyi levessel és mielőtt tálaljuk, keverjük bele. Ízesítsünk
utána sóval és borssal.