Hozzávalók: 10 dkg tárkonylevél,
5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 12 dkg libatepertő, 1 db tojás,
6 dkg zsemlemorzsa, ecet, törött bors, majoránna, só
A friss tárkonyt finomra vágjuk.
Vajból és lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az összevágott
zöldfűszert, és kb. 1.2 liter csontlével felengedjük. Kevés tejet és tejfölt
öntünk hozzá, megsózzuk, majd néhány percig gyöngyözve forraljuk. Közben a
libatepertőt ledaráljuk, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük.
Hozzáadjuk a tojást, majd annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy lágy anyagot
kapjunk. A forrásban lévő levesbe kisebb galuskákat szaggatunk belőle. Végül a
levest kevés ecettel savanykássá ízesítjük.
Elkészítési idő: 55 perc