Hozzávalók: 1,5 kg vadnyúlhús, 2
dl ecet, só, bors, 1 citrom héja, 1-2 babérlevél, 5 dl vörösbor, 1 ek boróka, 1
fej hagyma, 1 murok, 10 dkg szalonna, 10 dkg liszt, 1 dl tejföl, mustár, 10 dkg
zsír
A nyulat a vérétől kiszítatjuk,
megnyúzzuk, majd az elejét levágjuk úgy, hogy csak a dereka és a két combja
maradjon együtt. Pácot készítünk: 1 liter vizet, a bort ecetet, borsot, sót,
citromhéjat, babérlevelet, borókát, hagymát, murkot a tűzön jól összeforraljuk.
Forrón ráöntjük a nyúlra, s letakarva két napig állni hagyjuk. Ekkor kivesszük
a pácból, a combját és gerincét vékonyra szeletelt szalonnával tűzdeljük,
tepsibe tesszük, kevés páclevet öntünk reá, s ezzel többször öntözgetve
megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és meleg helyen tartjuk. Saját zsírját két
kanál friss tejföllel, késhegynyi mustárral hozzákeverjük a sült levéhez.
Folyton keverve könnyű mártás sűrűségűre leforraljuk és a nyúllal tálaljuk.