Nyúl, boros pácban




Hozzávalók: 1,5 kg vadnyúlhús, 2 dl ecet, só, bors, 1 citrom héja, 1-2 babérlevél, 5 dl vörösbor, 1 ek boróka, 1 fej hagyma, 1 murok, 10 dkg szalonna, 10 dkg liszt, 1 dl tejföl, mustár, 10 dkg zsír
A nyulat a vérétől kiszítatjuk, megnyúzzuk, majd az elejét levágjuk úgy, hogy csak a dereka és a két combja maradjon együtt. Pácot készítünk: 1 liter vizet, a bort ecetet, borsot, sót, citromhéjat, babérlevelet, borókát, hagymát, murkot a tűzön jól összeforraljuk. Forrón ráöntjük a nyúlra, s letakarva két napig állni hagyjuk. Ekkor kivesszük a pácból, a combját és gerincét vékonyra szeletelt szalonnával tűzdeljük, tepsibe tesszük, kevés páclevet öntünk reá, s ezzel többször öntözgetve megsütjük. Ha megsült, kivesszük, és meleg helyen tartjuk. Saját zsírját két kanál friss tejföllel, késhegynyi mustárral hozzákeverjük a sült levéhez. Folyton keverve könnyű mártás sűrűségűre leforraljuk és a nyúllal tálaljuk.