50 perc
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 2
nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál tárkony, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 1
paradicsom, 1 zöldpaprika, 3 evőkanál olaj, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk és
letörölgetjük, majd hosszú, vékony laskára metéljük. A paradicsomot lehéjazzuk
és felszeleteljük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony szeletekre vagdaljuk. A
vöröshagymát tisztítás után felkarikázzuk, majd a forró olajon üvegesre
fonnyasztjuk, és a húst rádobva, erős lángon hirtelen lepirítjuk. Sózzuk,
borsozzuk, hozzátesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, ezután 2 dl vizet aláöntve
befedjük, és puhára pároljuk. Ha a vizet idő előtt elfőné, pótoljuk. Csak akkor
hintjük meg a tárkonnyal és a csomborral, ha a hús zsírjára sült. Juhtúrós
galuska a hozzáillő erdélyi köret, ami ugyanúgy készül, mint a hagyományos
galuska, csak a fele liszt helyett ugyanannyi juhtúrót teszünk a tésztába, és
tejfölös zsírba szedjük.