Hozzávalók: 1 tyúk vagy kappan, 3
db murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 vöröshagyma, pár szem bors, 2 ek
cukor, kevés libazsír, só, 2 tojásos metélt tészta
Elkészítése: A megtisztított,
egészben hagyott tyúkot vagy kappant annyi vízzel, hogy ellepje, lassú tűzön
főni hagyjuk.
Lábasban kevés libazsíron a
cukrot barnára pirítjuk, majd karikára vágott murkot, petrezselyemgyökeret,
zellert, vöröshagymát, szemes borsot megforgatunk benne, kevéske húslével
felöntjük, és lefedve, gyakran felkavarva pároljuk. Ha félig puha, a tyúkhoz
adjuk.
Mikor a tyúk megfőtt, a levest
leszűrjük, egy kevés levesben finom metélt tésztát főzünk. A tyúkot
feldaraboljuk, és a levesben tálaljuk.
Megjegyzés: Barna színét a
megpörkölődött cukor adja.