Hozzávalók: 1 borjúvelő, 1 kis
fej hagyma, 15 dkg borjúhús, só, csipetnyi ánizs, 12 palacsinta (későbbi
fejezetben a leírása), 1 csésze olvasztott zsír, 1 csésze vaj, 2 tojás, 3 dkg
zsemlemorzsa, 1 ek tejföl, 1 kiskanál finomra vágott petrezselyemzöldje
Elkészítése: A velőt
megtisztítjuk, finomra vágott hagymával és petrezselyemlevéllel kevés zsírban
megfuttatjuk. A borjúhúst, melyet frissiben vajban, tejföllel öntözve
sütöttünk, húsőrlőn megőröljük. A velőt apróra vagdaljuk, majd összekeverjük a
darált borjúhússal, sóval, borssal fűszerezzük, csipetnyi ánizzsal ízesítjük. A
kisütött palacsintákat a keverékkel megkenjük, összegöngyöljük, s a végüket
bezárjuk. Felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva forró zsírban kisütjük.
Megjegyzés: Vajon megfuttatott,
kevés borral is jóltartott, hámozott birsalmaszeletekkel adjuk fel.