Hozzávalók: 1 dl tejföl, 1-1,5
liter káposztalé, 50 dkg-os káposzta, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg disznóhús, 30 dkg
sertésvelő vagy borjúvelő, babérlevél, 5 dkg liszt, 5 dkg rizs, paprika, só,
bors, zsiradék
Elkészítése: Ha túl savanyú a
káposztalé, felhígítjuk vízzel, majd a káposztával együtt főni tesszük. Mikor
felforrt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és a babérlevelet. Egy fej
hagymát finomra vágunk, és a fövő léhez adjuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük
a velőt, és egy liter léhez számítva adunk bele egy kanál rizst. Kevés rántást
keverünk hozzá, melybe paprikát és borsot tettünk. Lassan főzzük még egy ideig,
hogy a rizs szét ne főjön. Tálalás előtt kivesszük a babérleveleket. Tejföllel
ízesítjük.