1.
Ezt
is lehet olajjal készíteni, amin megfonnyasztunk két szál karikára vágott
póréhagymát. Beleteszünk 1,2 kg kockára vágott húst, majd 2-2
paradicsompaprikát és sárgarépát ugyancsak kockázva.
Sózzuk
meg és pirítsuk zsírjára. Kapjon annyi vizet, ami épp ellepi, és kis tűzön
főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, keverjünk bele egy-egy konzervdoboznyi
zöldborsót, zöldbabot, kukoricát.
Ha
friss, vagy fagyasztott zöldségből készítjük (jobb is!) kicsit előbb keverjük a
húshoz. Én a konzervek levét is felhasználom - hozzáöntöm a főzés elején
vízpótlónak. A sót a végén ellenőrizzük, mert van olyan konzerv, ami
kifejezetten sós, de van, ami édessé teheti a bográcsot (kukorica, borsó).
Pilisi sertésragu 2.
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy
egy 10 cm hosszú póréhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 4 evőkanál
konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv zöldborsó, 4 evőkanál konzerv
zöldbab, 1 paradicsompaprika, 1 sárgarépa, só.
Elkészítés: A durvára vágott
hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát,
majd az ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk, és zsírjára pirítjuk.
Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és kis lángon pároljuk. Amikor a hús
már majdnem puha, hozzákeverjük a konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel
készítjük, azokat korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt
puhuljanak meg.