Hozzávalók: 6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
evőkanál pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi fokhagymasó, 1
kávéskanál köménymag, 1 evőkanál gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,
1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke, só.
Elkészítés: A kockára vágott
szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,
meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst.
Fokhagymasóval, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük, és gyakori
keverés mellett zsírjára pirítjuk. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zellerlevelet és
a zöldpaprikát. Közepes tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele
a nagy kockára vágott burgonyát, majd tíz perc múlva a csipetkét is. Erős tűzön
készre főzzük.