Paksi halászlé 1.
Elkészítése: Ugyanúgy készül, mint a kalocsai, de itt a
tésztát ujjnyi széles metéltre vágják.
Paksi halászlé 2.
Hozzávalók: 1,5 kg
ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házipaprika, 3 dkg só, 3-4
cseresznye-paprika, 6 adag tészta
Elkészítése: A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát
levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A
hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor
forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb
színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélttésztával tálalom.