Hozzávalók: 70 dkg sertés lapocka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg
gomba, só, törött bors, 1 dl bor, 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt tarja, 1 dl
olaj, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt.
Elkészítése: A húst megsózzuk,
borsozzuk, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntve, fedő
alatt puhára pároljuk. Ha már puhulni kezd, levesszük róla a fedőt, és pirosra
sütjük. Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét, majd
megszórjuk liszttel, felforraljuk és kb. 1 dl fehérborral ízesítjük. 1 hagymát
kevés olajon üvegesre párolunk, rátesszük a finomra szeletelt gombát, ezt is
megpárlójuk, ezután zsírjára sütjük. Ha kész hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz.
A burgonyát héjában megfőzzük,
nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a pirított hagymát a kockára vágott
és megpirított tarját, és az egészet elkeverjük.