Pápai sertéspecsenye.



Hozzávalók: 70 dkg sertés lapocka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, só, törött bors, 1 dl bor, 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt tarja, 1 dl olaj, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt.
Elkészítése: A húst megsózzuk, borsozzuk, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha már puhulni kezd, levesszük róla a fedőt, és pirosra sütjük. Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét, majd megszórjuk liszttel, felforraljuk és kb. 1 dl fehérborral ízesítjük. 1 hagymát kevés olajon üvegesre párolunk, rátesszük a finomra szeletelt gombát, ezt is megpárlójuk, ezután zsírjára sütjük. Ha kész hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz.
A burgonyát héjában megfőzzük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a pirított hagymát a kockára vágott és megpirított tarját, és az egészet elkeverjük.