Nagydobosi szilvás töktorta




Hozzávalók: 25 dkg Rama margarin, 2 dl porcukor, 3 tojás, 1 narancs leve, 2 dl hideg sütőtökpép, 10 dkg aszalt szilva, 4 dl rétesliszt, 1 kevés tej, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál reszelt narancshéj.
A margarint a narancshéjjal, a cukorporral, és a sütőporral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadva tovább verjük. A narancslevét, a tökkel meg a vízben megáztatott, lecsöpögtetett, kimagvalt, apróra vágott szilvával gazdagítjuk és a lisztet meg a tejet felváltva, apránként belekeverjük. /Annyi tejet öntünk bele, hogy lágy, de ne folyékony masszát kapjunk /. Kizsírozott, kilisztezett formába töltjük, és előmelegített sütőbe tolva, mérsékelt lánggal 1-1 1/2 óráig sütjük. Amikor a beleszúrt tűre már nem tapad massza, a sütőből kivesszük, 5 percig várunk, csak utána borítjuk tálra. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.