Hozzávalók: Fél tyúk, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 vastag szál
sárgarépa, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 1/2 pohár uborkalé, 1 dl tejföl,
kevés cukor, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi
őrölt koriander, ízlés szerint só és törött bors.
Elkészítése: A tyúkhúst megnyúzom, kicsontozom, majd a
húst vékony csíkokra metélem. A lenyúzott zsíros bőrt apró kockákra vágom és
kisütöm. Az így nyert zsír felén üvegesre fonnyasztom a megtisztított és
finomra vágott vöröshagymát, majd rádobom a tisztított és vékonyka hasábokra
vagdalt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítom, azután hozzáteszem a
húscsíkokat. Állandó keverés közben addig sütöm, míg a hús minden darabkája
megfehéredik. Azután ráöntöm az uborkalevet és még 2 dl vizet. Fedő alatt,
gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Hozzáadom a csíkokra vágott ecetes
uborkát, fűszerezem sóval, borssal, citromhéjjal, korianderrel, végül a
tejszínnel elkevert liszttel behabarom. Jól kiforralom és zsemlegombóccal
kínálom.
Elkészítési ideje: 120 perc