Hozzávalók: 1 kg oldalas, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd
fokhagyma, 1 kanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, egy csipet kakukkfű, 1
dl olaj, só, bors, 1 doboz, vagy üveg zöldbabkonzerv.
Elkészítése: Az oldalast
kétujjnyi csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a
tört fokhagymát, visszatesszük az oldalas darabokat. Meghintjük kakukkfűvel,
pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után
fölengedjük a zöldbabkonzerv levével. Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, és a húsok köré halmozva tálaljuk.