Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej
vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál
pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket
kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra
sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszeleteljük, ebből néhány
szeletet egy tűzálló tálra teszünk. Terítünk rá egy réteg karikára vágott burgonyát,
erre fektetjük rá a hússzeletek felét, a felszeletelt zöldpaprikát,
paradicsomot és a hagyma felét, meghintjük pirospaprikával. Erre terítjük a
burgonya második harmadát, kicsit megsózzuk, ismét a hússzeletek másik felét,
vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, pirospaprikát, szalonnaszeleteket, erre
ismét burgonyát terítünk. A pecsenyezsírt elkeverjük tejföllel, ráöntjük a
tetejére, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már minden megpuhult, a fedőt levesszük,
és a tetejét szép pirosra sütjük.