Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1, 20 kg, Sertés darált hús 0,
40 kg, Bors 0, 005 kg, Paprika 0, 01 kg, Fokhagyma 0, 03 kg, Delikát 0, 01 kg.
Gomba 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 25 kg, Liszt 0, 08 kg, Parajpüré 0, 05 kg
Köret: Párolt káposzta, Fehér káposzta 3 kg, Só 0, 03 kg,
Vöröshagyma 0, 10 kg, Ecet 0, 03 kg, Cukor 0, 06 kg, Köménymag 0, 005 kg
Tört burgonya: Burgonya 3 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Só 0, 05
kg, Zsír 0, 20 kg, Paprika 0, 01 kg
A szűzpecsenyét hosszában
kettévágjuk és kiverjük húsverő kalapáccsal. Közben előkészítjük a tölteléket.
Darált sertéshúst borssal, sóval, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük,
ezzel töltjük meg a szűzpecsenyét, feltekerjük és átkötözzük spárgával. Sütőben
készre sütjük, zsírjából pecsenyelevet készítünk, sült burgonyával, párolt
káposztával tálaljuk.