Orosházi tányéros




Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg apróra vágott marha- színhús, 4 főtt tojás, 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikákra szelve, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, tejföl, ízlés szerint, liszt 2 ek.
Fűszerek: 2 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű, só, bors, ízlés szerint
A karikára vágott zöldségfélét, és a színhúst kevés zsíron megpároljuk, majdnem zsírjára sütjük. 2 csapott evőkanál liszttel meghintjük, lepirítjuk.
Felengedjük 1.5 l vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. Mielőtt megfő, azaz a hús majdnem puha, kockára vágott burgonyát adunk hozzá, esetleg egy kevés Delikátot (vagy marhahúsleves-kockát). Tejföllel ízesítjük.
Tálalás előtt a főtt tojásokat kockára vágjuk, és belerakjuk.
Tipp: készíthető sertés, vagy pulykahússal is, de a marha az igazi!