Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg apróra vágott marha- színhús, 4
főtt tojás, 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikákra szelve, 1 paradicsom, 1
zöldpaprika, 60 dkg burgonya, tejföl, ízlés szerint, liszt 2 ek.
Fűszerek: 2 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű,
só, bors, ízlés szerint
A karikára vágott zöldségfélét,
és a színhúst kevés zsíron megpároljuk, majdnem zsírjára sütjük. 2 csapott
evőkanál liszttel meghintjük, lepirítjuk.
Felengedjük 1.5 l vízzel, és
hozzáadjuk a fűszereket. Mielőtt megfő, azaz a hús majdnem puha, kockára vágott
burgonyát adunk hozzá, esetleg egy kevés Delikátot (vagy marhahúsleves-kockát).
Tejföllel ízesítjük.
Tálalás előtt a főtt tojásokat
kockára vágjuk, és belerakjuk.
Tipp: készíthető sertés, vagy
pulykahússal is, de a marha az igazi!