Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, só, bors, 500 g sütőtök, 1
közepes póréhagyma, 80 g margarin, 1 kiskanál szárított kakukkfű, 2 tojás, 1 dl
tejszín, őrölt szerecsendió, 8 szelet gépsonka, 80 g ementáli sajt.
A megtisztított kelkáposztát sós
vízben 10 percig főzzük, hideg vízbe merítjük, lecsepegtetjük, leveleire
bontjuk, és felitatjuk róluk a vizet. A margarin felén megfonnyasztjuk a
felkarikázott pórét, hozzáadjuk a meghámozott, legyalult sütőtököt, kakukkfűvel
ízesítjük, fedő alatt 10 percig, pároljuk, hűlni hagyjuk. A tojásokat
elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal és egy késhegynyi szerecsendióval, a
pórés sütőtökhöz adjuk. Egy margarinnal kikent négyszögletes sütőformát
kibélelünk a nagyobb, kissé egymásra csúsztatott kellevelekkel, a sonkával és a
vékonyra gyalult sajttal, belesimítjuk a masszát. A tetejére fektetjük a
maradék kelleveleket, rátördeljük a maradék margarint. A formát langyos vízzel
félig telt tepsibe tesszük és meleg sütőben 1 órán át, gőzöljük. 5 percig
pihentetjük, hosszúkás tálra borítjuk, tetejét párolt tök-szívecskékkel és
kakukkfűvel díszíthetjük. Burgonyapürét, petrezselymes rizst adhatunk hozzá.