Hozzávalók: 1 kg lebőrözött csirkemellfilé, 15 dkg csirkemáj,
10 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg szalonna, bors, majoránna, oregánó,
rozmaring és bazsalikom, ízlés szerint, 30 dkg burgonya, 10 dkg liszt,
fokhagyma, ízlés szerint, 3 dl olaj, kevés só.
A csirkemelleket kiveregetjük,
enyhén sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a
tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk,
ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csirkemájat és a
megmosott szeletelt gombát, amit megfűszerezve együtt lepirítunk. Fűszerei
bors, majoránna, oregánó, rozmaring, pici bazsalikom, hogy illatos legyen
ételünk. Az elkészült és enyhén hűlt tölteléket a már előzőleg előkészített
csirkemellekbe göngyöljük. Bundázzuk a következő módon: a reszelt burgonyát
liszttel, fokhagymával, sóval félkemény állagúra keverjünk, s ebben a masszában
forgatjuk meg a csirkemelleket. Serpenyőben olajat hevítünk, és lassú tűzön pirosra
sütjük a töltött, göngyölt húsokat. Szalmaburgonyával és párolt rizzsel
tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Italajánlatunk: Siklósi
olaszrizling